top of page

Praktische Info

Munten

 Tijdens het WMC Buitenfestival betaal je eten en drinken met consumptiemunten. De munten zijn verkrijgbaar bij de diverse muntenkassa's en zijn geldig op de markt en alle omliggende horeca-gelegenheden, het foodplein, de hoofdstraat het europaplein en het stadspark.

  • De munten kosten €2,25 per stuk en worden alleen in even aantallen verkocht met een minimum van 2 munten.

  • Pinnen? Ja graag! Bij elke muntenkassa kun je aan minimaal één loket met je pinas betalen.

  • Op en rond de markt zijn meerdere pinautomaten om cash geld af te halen. Check de plattegrond!

  • Munten van voorgaande edities zijn helaas niet meer geldig.

  • Munten van dit jaar zijn uitsluitend geldig van 6 t/m 30 juli 2017.

 

Tijden en data

Het WMC Buitenfestival duurt van 6 t/m 30 juli 2017.

Met uitzondering van de maandagen is er elke dag programma! Klik hier voor een actuele programmering.

De barren en bonnen kassa's blijven tot een uur na einde programma geopend.

Xperience Terras

Even genoeg van de drukte en op zoek naar een plek om tot rust te komen? Bezoek dan ons Xperience terras op de markt. Je vindt het terras tussen de bomen aan de kant van de fontein. Niet bekend met Kerkrade? Bekijk dan even bovenstaande plattegrond om het terras te vinden!

Op het terras kun je genieten van diverse speciaalbieren van bierleverancier Brand, cocktails, foto momentjes en een geweldige sfeer!

Gevonden voorwerpen

Tijdens het WMC Buitenfestival iets kwijtgeraakt of juist iets gevonden? Meld je bij een van onze medewerkers of WMC Buitenfestival barren en wij gaan voor je op zoek of zorgen juist dat het bij de rechtmatige eigenaar terecht komt!

Na afloop van het WMC Buitenfestival dragen wij alle gevonden voorwerpen over aan de gemeente Kerkrade. Daar kun je je voorwerp later afhalen. Meer informatie hierover of contactgegevens van de gemeente vind je op de website van gemeente Kerkrade. www.kerkrade.nl

Mindervaliden

Alle locaties van het WMC Buitenfestival zijn prima toegankelijk voor mindervaliden. Het is door de verwachte drukte en veiligheidsmaatregelen voor ons helaas niet mogelijk om een verhoogd invalidendeck te bouwen. De markt bied echter tal van mooie plekken met prima uitzicht op het podium!

Kerkrade beschikt over voldoende reguliere mindervaliden parkeerplekken dichtbij de diverse locaties. Deze blijven ook tijdens het WMC Buitenfestival beschikbaar voor mindervaliden. 

Een mindervaliden toilet is gesitueerd tegenover het burgerplein op de Marktstraat (binnen 50m van de markt). Kijk op bovenstaande plattegrond voor de exacte locatie.

Veiligheid

Het WMC Buitenfestival hecht veel waarde aan de veiligheid van haar bezoekers. U kunt daar zelf een grote bijdrage aan leveren!

Blijf in geval van calamiteiten rustig en breng altijd eerst jezelf in veiligheid. Volg de instructies op die via het ledscherm en de beveiliging worden gecommuniceerd. Ga niet bellen en gebruik geen internetdiensten, maar uitsluitend sms in verband met overbezetting van het netwerk. Zorg dat je altijd weet waar de dichtstbijzijnde vluchtwegen zijn.

EHBO

Zoals bij elk evenement is er gedurende de uren dat er programma is altijd EHBO aanwezig. De EHBO post bevindt zich in het Raadhuis op de markt en is te bereiken via de rode deur aan de zijkant van het gebouw. Raadpleeg bovenstaande plattegrond voor de exacte locatie.

Het kan gedurende de maand juli erg warm zijn! Drink voldoende en gebruik zonnebrand bij felle zon.

NIX<18

Het is voor bezoekers onder de 18 jaar niet toegestaan om alcoholische dranken te kopen en/of te consumeren. Op verzoek van WMC Buitenfestival personeel, de beveiliging of andere bevoegden dien je je id-bewijs te kunnen tonen.

Please reload

Plattegrond
bottom of page