top of page

Zijn er mindervaliden toiletten aanwezig?

Mindervaliden toiletten zijn te vinden in de Marktstraat tegenover het Burgerplein.

Is het terrein toegankelijk voor mindervaliden?

Het terrein is toegankelijk voor mindervaliden. Houdt er wel rekening mee dat het in de weekenden erg druk wordt. Voornamelijk op de Markt verwachten wij in de weekenden meer dan 10.000 mensen. 

Zijn er parkeerplaatsen aanwezig voor mindervaliden?

Op verschillende parkeerterrein zijn mindervaliden parkeerplekken. 

Mindervaliden
Verkeer

Zijn er parkeergelegenheden aanwezig bij het festivalterrein?

Parkeren kan op verschillende plekken in Kerkrade. Aan de achterkant van de Orlando passage bevindt zich, op het Kloosterraderplein een parkeerterrein. Daarnaast kunt u parkeren op het Old Hickoryplein en achter het Zuyderland MC. Tevens staat de gemeenten toe dat men op verschillende plekken in de berm mag parkeren. Kijk voor deze plekken op onze locatiepagina en houdt de verkeersborden in de gaten. Toch raden wij u aan om, vooral in de weekenden, gebruik te maken van het Openbaar Vervoer!

Is parkeren gratis?

Niet op alle plekken in Kerkrade is het parkeren gratis. Let daarom goed op welke parkeerregels van toepassing zijn op de plek waar u parkeert!  Betaalde plekken zijn: parkeergarage Orlando passage, Parkeerterrein Kloosterraderplein, Parkeerterrein Zuyderland MC.

Hoe kom ik vanaf het parkeerterrein naar het festivalterrein?

Alle parkeerterreinen bevinden zich op loopafstand van het buitenfestival. Kijk voor een uitgebreide plattegrond van Kerkrade Centrum en alle locaties onder het kopje locaties.

Zijn er taxistandplaatsen aanwezig?

De taxistandplaatsen bevinden zich op de Kapellaan. Taxi zelf bellen of reserveren kan via 045 542 4242 (City-tax Kerkrade). Houdt vooral in de weekenden rekening met extra drukte en dus langere wachttijden. 

Is het festivalterrein bereikbaar met het Openbaar Vervoer?

Vanaf het centraal gelegen station bent u binnen 10 minuten op de markt. Vanaf het busstation bent u al in 5 minuten op de markt en in 10 minuten in het stadspark. Voor de looproute verwijzen wij u naar de pagina locaties. 

Wat zijn de kosten van de consumptiebonnen?

De consumptiebonnen zijn €2,25 per stuk. Deze kunnen gebruikt worden voor drank en eten. De consumptiebonnen kunnen worden ingewisseld bij alle horecagelegenheden op de markt en in het stadspark. Ook de consumptiebonnen van andere horecazaken zijn een geldig betaalmiddel. 

Waar kan ik drank en eten nuttigen?

Tijdens het WMC Buitenfestival kunt u drank nuttigen bij de vele bars op het terrein, maar ook bij de omliggende horecagelegenheden. Eten kunt u nuttigen bij ons Foodplein, gelegen op het Kerkplein. Hier vindt u een groot aanbod met de 

nodige diversiteit aan eten. 

Is er Wi-Fi aanwezig op het festivalterrein?

Op het buitenfestival kan gebruik worden gemaakt van het gratis Wi-Fi netwerk van de gemeente Kerkrade. 

Is het gebruik van toiletten gratis?

De toiletten op de markt zijn niet gratis. Ook per horecagelegenheid kan het verschillen. 

Zijn er lockers aanwezig?

Er zijn geen lockers aanwezig op het buitenfestival. Let daarom extra goed op uw eigendom. Houdt tassen gesloten en stop uw portemonnee goed weg. VIE Event is niet aansprakelijk voor schade of verlies van uw eigendommen. 

Is er EHBO aanwezig?

De EHBO post is gevestigd in het gemeentehuis. Tevens lopen er hulpverleners rond over het buitenfestival. Deze zijn te herkennen aan hun rood-witte jassen.

Festivalterrein
Algemeen

Wanneer is het WMC Buitenfestival?

De 18e editie van het WMC Buitenfestival begint op 6 juli t/m 30 juli 2017. 

Waar vindt het WMC Buitenfestival plaats?

Het WMC Buitenfestival vindt plaats op de markt in het centrum van Kerkrade. De bereikbaarheid staat nader toegelichtonder het kopje verkeer. De plattegrond vind u terug bij het kopje locaties.

Wat zijn de tijden van het WMC Buitenfestival?

De programmering met de daarbij behorende tijden is elke dag anders. De exacte tijden zijn terug te vinden onder het kopje programma.

Wat is de entreeprijs van het WMC Buitenfestival?

Het WMC Buitenfestival is gratis toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud!

FAQ

bottom of page